
Sokszor sütöm ezt a kiflit, remek vendégváró is lehet . Van amikor egész apróra formázom, de előfordul, mint most is, kicsit nagyobbra hagyom, hogy haladósabb legyen. A sütés előtti napon is meg lehet gyúrni, és másnap kicsit hagyni szobahőn, majd lehet formázni , sütni.
Hozzávalók:
1 dl tej + cukor
2 tojás sárgája
1 kispohár tejföl
30 dkg margarin
60 dkg liszt
1 csapott ek.só
3 dkg élesztő
A cukros tejben felfuttatom az élesztőt. A lisztben elmorzsolom a margarint, hozzáadom a sót is. Mélyedést készítek bele, abba öntöm az élesztős tejet, tejfölt, és a tojássárgákat. Könnyű tésztát gyúrok. 1órát pihentetem. 6 gombócot készítek, de ha kisebbet akarok, akkor természetesen több felé osztom. Kerekre nyújtom, és 8 felé vágom. Feltekerem őket, a tepsire sorakoztatom. Hagyom még 30 percet pihenni, majd lekenem tojással, és megszórom köménymaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm.

Nagyon egyszerű, és finom.
De szépek! Én olyan amorf kifliket tudok készíteni, hogy ijesztgetni lehet vele a gyerekeket. :D
VálaszTörlésNagyon szépek lettek
VálaszTörlésSütnöm kell!!!!!!
VálaszTörlésKöszönöm szépen!:))
VálaszTörlés