
Már régen készültem, de mindig más jött az étlapra. Most nyugalom van,volt időm vele dolgozni, az idő is isteni hűvös, jöhet a kelt kifli.
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
250 ml tej
4 tojás sárgája + 1 a kenéshez
8 dkg vaj
1 tk. só
2 ek cukor
2,5 dkg élesztő
Az élesztőt felfuttatom a cukor egy részével a tejben. Beleöntöm a kenyérsütő üstbe, beleteszem az elhabart tojássárgákat, a lisztet, a sót, a maradék cukrot. Beindítom a dagasztást. A vajat a vége felé adom hozzá, kissé megolvasztva. Jó kis lágy tésztát készítek. Kelesztőtálba teszem, duplára hagyom nőni. Ebben a hirtelen jött hűvösben bizony nekem kellett most másfél óra ehhez. Ezután a gyúrólapra borítom, egy nagy lappá nyújtom , amit hosszanti csíkokra vágok. Ezeket háromszögekké osztom. Szilvalekvár, és barackos gyümölcsíz /hitlerszalonna/ került bele. Behajtottam a háromszögek két csücskét, és így tekertem fel a tésztát. Tepsibe tettem, újra kelesztettem őket, majd tojássárgával lekenve kb 30 percig sültek.

Csodás lett, nagyon ennék most belőle
VálaszTörlésJaj, de guszták!
VálaszTörlésMegkostolnám most rögtön!
Szépek lettek nagyon!
VálaszTörlésNagyon szeretem,veszek pár darabot!Jó?:-D
VálaszTörlésnyam nyam:)) igggen jól néznek ki:))
VálaszTörlés