2011. július 26., kedd

Túrós bukta

Csülkös bableves után következett ez a pillekönnyű bukta. Ami a tésztáját illeti én maradtam a kalácscipó összetevőinél. Igaz kicsit nehezíti a dolgomat, hogy a joghurt, és a burgonyapehely révén meglehetősen lágy a tészta,de a végeredmény mindenképpen kárpótol. Hihetetlenül puha,szinte szétomlik a szájban. A hozzávalók már megtalálható ITT.
Megdagasztom,duplára kelesztem. A gyúródeszkán egy nagy téglalappá nyújtom. Kis négyzeteket vágok, túrót teszek a közepébe, majd egymásra hajtom a szemben lévő oldalakat.Hagyom még kelni, lekenem tojássárgával.. Hideg sütőben kezdem sütni , hogy még tudjon kelni, amíg melegszik a sütő.

Szilvalekváros töltet is került bele.

4 megjegyzés:

  1. Imádom. Nagyon formásak lettek

    VálaszTörlés
  2. Én is a kalácscipó tésztáját használom újabban. Szépek!

    VálaszTörlés
  3. -Bianka,mi is nagyon imádjuk,sűrűn kell sütnöm!:)
    -Köszönöm Kriszti!:)
    -Mónika,köszi! Ez a tészta nagyon szuper,szeretek vele dolgozni.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails