2010. május 2., vasárnap
Kenyérlángos
Nem lehet megunni. Legalábbis nálunk nem. A férjem szinte minden héten emlegeti, legtöbbször el is készül a kedvéért. Igaz, én is szívesen eszem, nagyon kelleti magát, úgy látványban, de méginkább illatilag. Nagyon sok helyen kóstoltuk már, de mindig arra jutunk, hogy az itthoni a legjobb. Volt, hogy nagyon vékony volt a tésztája, és jó száraz, máskor pedig szinte elázott, olyan sok minden volt rajta. Tehát maradunk a házinál, főleg mert olyan árat akarnak egy féltenyérnyiért elkérni, hogy az már arcpirító.
Nekem a Moha által közzétett recept vált be. Egyszerű, és nagyszerű.
Hozzávalók:
50 dkg BL 80 kenyérliszt
2 dkg burgonyapehely
1 kis doboz kefír ( 175 gr.)
3 kávéskanál só
1 csipet cukor
200-230 ml víz
2,5 dkg friss élesztő
A tetejére:
1 nagy doboz tejföl
1 kávéskanál só
3 gerezd fokhagyma
bacon szalonna apróra vágva
újhagyma/lilahagyma
A kenyérsütőben megdagasztatom a tésztát. Duplára kel, ezután csak úgy, kézzel eligazítom a sütőpapíros tepsiben. Hagyom kb.20 percet még pihenni. A tejfölbe belereszelem a fokhagymát, hozzá a sót. Rákenem a tésztára, megszórom a szalonnával, egy részét füstölt kolbásszal szoktam. Mehet rá a lilahagyma. Az előmelegített sütőbe tolom, és 40 percig sütöm.
Nem lehet ellenállni neki, nagyon kellmég ízű !!!
Mohának köszönet a jó kis tésztáért!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nekem is kell, meg kellmég, ha megkóstolom, mindjárt útra kelek érte:D
VálaszTörlésGyere,barátnőm,időszerű lenne! Nagyon szívesen adnám!:))
VálaszTörlésNem lehet megunni. Imádjuk és iszonyú finom
VálaszTörlésNagyon guszta, most ebédeltem, de csorog a nyálam érte. :) Én mindig csak pizzát készítek, pedig szeretjük a vastagabb tésztákat, úgyhogy legközelebb kipróbálom végre a pompost is.
VálaszTörlés