2011. május 15., vasárnap

Epres gyümölcstorta


Sajnos elég régen jelentkeztem. Ennek több oka is volt, nem untatnék vele senkit. Csak nagy vonalakban: volt még tavasz elején kert rendezés, majd egy kis betegség, mostanában pedig egyre több kirándulás a családdal. Őszintén bevallom, nem is igazán hiányzott a számítógép, volt hogy hetekig ide sem ültem. Nagyon jó volt egy kicsit együtt tölteni az időt a szeretteimmel. Most remélem többször jövök, legalábbis igyekszem.
Hoztam is egy igazán finom kis tortát, egyszerű, de számomra igazi ízkavalkád. A legkedvesebb gyümölcsöm, a tavasz királynője, az eper a főszereplő. A kakaós alappal egyszerűen isteni.
Hozzávalók:
4 tojás
4 ek. cukor
3 ek. liszt
1 púpos ek. kakaó
1/2 csomag sütőpor
Krém:
2,5 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
4 ek. cukor
Tetejére:
2,5 dl
1 tasak színtelen tortazselé
3 ek. cukor
A tésztához a tojásokat kettéválasztom, a fehérjét habbá verem. A cukor egy részét közben hozzáadagolom. A maradékkal elkeverem a sárgákat. Belecsorgatom a habba, kissé lassabb fokozaton. Kézi habverővel a sütőporos liszt következik.
Margarinnal alaposan kikent,majd liszttel meghintett formába öntöm a kész masszát, és közepes fokozaton 25 perc alatt sütöm készre. Rácson hűtöm.
A krémhez felteszem a tejet a cukorral, és a pudingporral folyton keverve sűrűre főzöm. Nem hagyom nagyon kihűlni, mert akkor nem terül szépen el a tésztán. Ráöntöm, majd elsímítom a lapon. Így már teljesen ki kell hűteni. Addig az epres megmosom, majd felvagdalom.
Elrendezem, és elkészítem a zselét a tetejére.
A vízbe öntöm a cukrot, és a zseléport. Közepes lángon kevergetve felforralom. Félreteszem,és néha megkeverem. Amikor megfelelő az állaga a torta közepére öntöm, így szépen eloszlik. Pár órára hűtőbe teszem.

Közelebbről.

Egy szelet .


Felvágva így néz ki.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails