
A leves az kell, legalábbis szerintem. Nálunk mindenki szereti, igényli is. Főleg a férjem, aki csak este jut meleg ételhez. Ha véletlenül nincs, képes felderítést végezni a hűtőben valami pótlásért a vacsi után. Ebédhez általában mindig főzők.
Ezt a levest leginkább a bableveshez tudnám hasonlítani, legalábbis ízre. A bab helyett tarhonyával szaporítom. A füstölt szalonna, vagy bacon nagyon finom ízt ad neki.
Hozzávalók:
50 dkg sertéslapocka
15 dkg füstölt szalonna
1 közepes fej vöröshagyma
sárgarépa
fehérrépa
1 csokor petrezselyemzöld
só,bors
tarhonya
olaj
1 csapott ek.pirospaprika
szükség szerint víz
tejföl
Az olajon megpirítom az összeaprózott szalonnát , majd félreteszem. Az aprított hagymát az olajra teszem,és üvegesre párolom. Megy rá a paprika, gyorsan összekeverem, majd a kockázott hús következik. A megtisztított zöldségeket kisebb darabokra vágva adom hozzá.
Amikor a hús már majdnem készen van, akkor adom a tarhonyát hozzá, visszateszem a szalonnát is, hogy az íze még belefőjjön.
Tálaláskor tejfölt teszek kis tálba mellé.
Egy szelet ropogós héjú friss kenyérrel kiadós előétel.
Sosem ettem még ilyen levest, finom lehet! :)
VálaszTörlésMég sosem ettem, de jöhetnek levek ötletek, vevők vagyunk rá :)
VálaszTörlésFinom lehet
Én se ettem még. Finom kis leves lehet!
VálaszTörlésÜdvözöllek! Feltettem ezt a receptedet a http://leves.lap.hu/husleves/14512522 oldalra. István
VálaszTörlésKedves Brigitta!
VálaszTörlésKöszönöm a lehetőséget! :) Most hétvégén kisfiam ballagásán ez lesz a vendégváró levesem. :)
Már most tudom, hogy nagyon fincsi lesz! :)
Üdvözlettel:
Anikó
Kedves Anikó!
VálaszTörlésÉn köszönöm a látogatásodat,és a bizalmat!
Remélem ízlik majd!
Jó étvággyal fogyasszátok!
Majd ha lehet,kérnék véleményt!:)
Üdv.:Brigitta
Én imádom!!! Nagyon finom;és laktató!!!
VálaszTörlés