2010. december 8., szerda

Mézes piskóta


Ez a süti igazi ünnepi finomság számomra. Annál is inkább, mert tortaalapnak is szoktam használni. Akkor grízes ,rumos krémet töltök közé, hát aki abból evett még nem bírta ki, hogy ne dícsérje. Amikor sül, olyan igazi karácsonyi illat leng a lakásban.
Hozzávalók:
6 tojás sárga
10 kanál cukor /lehet kevesebb is kicsit/
10 kanál liszt
4 ek. melegített méz
1 kávéskanál fahéj
1 mokkáskanál szódabikarbóna
a tojások fehérje
A tojások sárgáját kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a mézet. A szárazanyagokat is összekeverem,és hozzáadom a mézes masszához. Meglehetősen nehézkes keverni. A tojások fehérjét habbá verem, és kicsi adagokban adom az előzőhöz. Ezzel lazítom is egyben. Előmelegített sütőben lassan sütöm tűpróbáig.

Most durvára vágott dióval szórtam meg, majd porcukorral.
De mint említettem grízes, vagy vaníliás krémmel is nagyon-nagyon finom!

4 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails