2011. március 3., csütörtök

Sajtos-tejszínes kelbimbó


Nagyon egyszerű, mégis finom köret. Sült húsokhoz illik legjobban szerintem.Egy kis sonkával már egytálételként is funkcionálhat. Most én husi mellé készítettem.
Hozzávalók:
Kb. 50dkg kelbimbó
250-300 ml tejszín
150 g sajt
só,bors
1 tojás
vaj,
köménymag
A kelbimbó talpát levágom, majd kereszt alakban bemetszem az alját. Sós, köménymagos vízben roppanós puhára főzöm. Egy edényben kevés vajat teszek, és kicsit körbeforgatom benne a kis bogyókat. Egy tűzálló tálat szintén vajjal kenek ki, és beleterítem. Kikeverem a tejszínt a reszelt sajttal, tojással. Fűszerezem, majd nyakon öntöm a zöldséget vele, és előmelegített sütőben addig sütöm,amíg szép piros lesz. Ha meggyőződtem róla, hogy a tejszín finom kis massza lett, és átsült,akkor lezárom a sütőt.

3 megjegyzés:

  1. De megkóstolnám! Nálunk csak én eszem a kelbimbót, pedig szívesen elkészíteném.

    VálaszTörlés
  2. Ebben a formában talán még a gyerek is megenné:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails