2011. július 31., vasárnap

Üdítős sütemény

Mindenki szereti a családban ezt a sütit. Legutóbb Apukám kedvére készült, itt voltak nálunk ebéden. Az apropó Anyukám szülinapja volt, de torta helyett most erre éheztek. Természetes, hogy ezzel kedveskedtem.
Sokszor látom mostanában különböző oldalakon, most azt írom ide, ahogy én készítem.
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
6 ek.cukor
4 ek. liszt
2 ek. kakaó
1 tasak sütőpor
1 dl olaj
A tojásokat szétválasztom, a sárgákat a cukorral habosra keverem. Óvatosan adagolom az olajat hozzá. A lisztet a kakaóval, sütőporral elkeverem csomómentesre, és masszához keverem kanalanként. A habbá vert tojásfehérjét is hozzáforgatom. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben sütöm késze, 180 fokon. Rácson hűtöm. Addig elkészítem a túrós krémet.
Krém:
20 dkg vaj
25 dkg cukor
50 dkg tehéntúró
1 tasak vaníliás cukor
citromhéj
A vajat a cukrokkal habosra keverem, hozzáadom a citromhéjat. A túróval egyneművé keverem. Én finom házi túrót használok, így nagyon krémesre sikerült. Rásimítom a tésztára, és beteszem a hűtőbe. Következik a teteje.
Bevonat:
kb. 8 dl narancs ízű szénsavas üdítő
2 tasak vanília pudingpor
4-5 ek. cukor
Az üdítőt egy edénybe öntöm, bele a cukrot, és a pudingot. Lassú tűzön kezdem főzni. Állandóan keverni kell, különben csomós lesz, és odaég az alja. Ha besűrűsödött, leveszem és kihűtöm. Oda kell figyelni, gyakran megkeverni. Amikor látjuk, hogy kezd jó sűrű lenni ne késlekedjünk a sütire önteni, különben nem lehet eloszlatni a tetején. Ha véletlenül így járunk, egy kevés üdítőt hozzáöntve újra lehet melegíteni. Ezután hűtőben legalább egy éjszakát kell állnia.

4 megjegyzés:

  1. Még nem csináltam. Finom guszta süti!:)

    VálaszTörlés
  2. De rég ettem, pedig egy időben nagyon nagy kedvenc volt. Igazán szép lett

    VálaszTörlés
  3. Milyen szép egyenletes, finom lehet, a népszerűsége ellenére még nem kóstoltam :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól néz ki... Nézz be hozzám, vár rád valami!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails