2010. április 20., kedd

Csirkemáj baconban


Szeretem a májat, főleg ebben a formában. Szívvel együtt szoktam venni, azt elteszem egy jó kis zúzapörkölthöz. A májat megtisztítom. Szálakra vágom a vöröshagymát,a fokhagymát kisebb gerezdekre. A májakat egyenként beletekerem egy szalonnacsíkba, mellérejtek a hagymákból is.
Amikor mind készen van,beleteszem egy tálba,vagy tepsibe, nyakon öntöm őket egy kis kacsazsírral. Mehetnek a meleg sütőbe. Először egy kis fóliával letakarom, amit a vége felé leveszek,hogy meg tudjon pirulni a szalonna. Kb.45 perc alatt készre sülnek.
Megfőzök héjában egy pár szem burgonyát. Megtisztítom, és kacsazsírban jó nagy lángon pár perc alatt pirosra pirítom.
A máj szaftjával leöntöm, ráteszem sorban a kész göngyölteket, ha kell fűszerezem még, és megszórom friss petrezselyemzölddel.
Időhiányban szenvedőknek jó kis segítség, mert gyorsan készen van, és finom, laktatós étek.

3 megjegyzés:

  1. Mi is szeretjük! De ez a köret sem semmi hozzá!

    VálaszTörlés
  2. Hű isteni. Nagyon szeretjük a májat. Ezt ki fogom próbálni

    VálaszTörlés
  3. Kiskukta,nagyon fincsi így együtt!

    Bianka,örülök,ha tetszik,majd írd meg,hogy ízlett-e!:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails