2010. április 11., vasárnap

Tyúkláb


Ez egy nagyon jó kis fánkszerű tészta. A recept családi,Anyukámtól tanultam.
Hozzávalók:
4 egész tojás
1 kispohár tejföl
1 ek.porcukor
csipet só
1 dkg élesztő
50 dkg liszt
A tojásokat kézi habverővel elkeverem a cukorral,majd hozzáadom a tejfölt.Az élesztőt elmorzsolom a liszttel, nincs nagy szerepe,csak a sütésnél emeli kicsit meg a tésztát.Beleszórom a sót,majd apránként kezdem keverni a tojásos masszával. Puha,könnyű tésztát gyúrok. 30 percre elteszem pihenni. Ezután hosszú kígyóra formázom,és 6 kis cipóra osztom. Egyenként ezt is hosszúra sodrom,majd kb.8 cm-es kisdarabokra vágom.
A továbbiakhoz hozok egy videót,egyszerűbb,mintha elkezdeném körbe magyarázni.
Miután megformáztam,hagyom 25 percet pihenni. A kisütés éppen úgy megy,mint a fánknál. Porcukorral,és lekvárral tálalom.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon kis guszták, biztos isteni lehet

    VálaszTörlés
  2. Köszi!
    Nagyon fincsi,és még annál is egyszerűbb,érdemes kipróbálni!:)

    VálaszTörlés
  3. Ez már a fórumon is nagyon megtetszett, egyszer majd kipróbálom, annyira kis guszták!

    VálaszTörlés
  4. Hát itt vannak a kis tyúklábak! :))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails