2010. május 22., szombat

Epres- túrós palacsinta


A palacsintát mindig, minden körülmények között meg tudom enni. nem sokat, de kettőt, hármat biztosan. A kicsi lányom is imádja. Kedvence a lekváros, de szívesen eszi más töltelékkel is. Ma túrósat készítettem, egy kis epret belecsempészve, bár mindenki szereti, nem nagyon kellett rejtegetnem.
Most fordult elő velem életemben először, hogy a palacsintához mértem az alapanyagok mennyiségét, mert soha nem szoktam. :)
Hozzávalók a palacsintához:
3 tojás
1 tk.cukor
csipet só
kevés vaníliáscukor
1,5 dl szódavíz
kb 1 liter tej
kb 45 dkg liszt
A megmosott tojásokat egy tálba ütöm, egyenként ellenőrízve az állagát. Elkeverem egy kevés tejjel, beleteszem a cukrokat is. Ennél többet nem szoktam, mert akkor ragadna sütéskor. A sót is hozzá, és a szódavízből is löttyintek . A lisztet fokozatosan teszem bele, egészen nokedli sűrűségűre keverem ki. Jól kidolgozom, majd a maradék szódát, és újabb adag tejet adok hozzá, hogy keverhető legyen. Kézi habverővel jól kikeverem, nehogy csomós maradjon. A pulton hagyom akár egy órára is, pihenjen. Amikor kezdem sütni,megnézem az állagát, és ha kell, öntök még tejet hozzá. A túrósnak kicsit vastagabbakat szoktam sütni, máskor inkább a vékonyat szeretjük.
Töltelék:
60 dkg túró
5 ek cukor
1 cs. vaníliáscukor
egy cirom reszelt héja+ leve ízlés szerint
1 egész tojás
mazsola
A hozzávalókat egyszerre beleteszem a turmixba, és alaposan összekevertetem. A megsült palacsintákba töltöm tetszés szerint. Olykor feltekerem, és rétegesen tűzálló tálba sorakoztatom,minden réteget megkenek a krémmel. A maradék krémbe ütök egy tojást ,és ráöntöm az egészre.Finom ropogósra sütöm . Máskor így, összehajtva porcukrozva tálalom.
Most az eperőrületre való tekintettel eper is kerül bele.
Szerintem egy jó kis palacsinta soha nem árt !:))

5 megjegyzés:

  1. Mi is imádjuk,bármikor:).Leginkább akkor szoktam készíteni,ha csak egytálételt tálalok,ilyenkor nagyon jól jön,gyors,és finom,tuti siker:)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is van keletje, mindenki szereti! Nagyon guszta, az eper biztos nem rontott rajta:D

    VálaszTörlés
  3. Csodásan néz ki, nagyon megkóstolnám! :)))

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen mindenkinek!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails