2010. május 2., vasárnap

Kenyérlángos


Nem lehet megunni. Legalábbis nálunk nem. A férjem szinte minden héten emlegeti, legtöbbször el is készül a kedvéért. Igaz, én is szívesen eszem, nagyon kelleti magát, úgy látványban, de méginkább illatilag. Nagyon sok helyen kóstoltuk már, de mindig arra jutunk, hogy az itthoni a legjobb. Volt, hogy nagyon vékony volt a tésztája, és jó száraz, máskor pedig szinte elázott, olyan sok minden volt rajta. Tehát maradunk a házinál, főleg mert olyan árat akarnak egy féltenyérnyiért elkérni, hogy az már arcpirító.
Nekem a Moha által közzétett recept vált be. Egyszerű, és nagyszerű.

Hozzávalók:
50 dkg BL 80 kenyérliszt
2 dkg burgonyapehely
1 kis doboz kefír ( 175 gr.)
3 kávéskanál só
1 csipet cukor
200-230 ml víz
2,5 dkg friss élesztő

A tetejére:
1 nagy doboz tejföl
1 kávéskanál só
3 gerezd fokhagyma
bacon szalonna apróra vágva
újhagyma/lilahagyma

A kenyérsütőben megdagasztatom a tésztát. Duplára kel, ezután csak úgy, kézzel eligazítom a sütőpapíros tepsiben. Hagyom kb.20 percet még pihenni. A tejfölbe belereszelem a fokhagymát, hozzá a sót. Rákenem a tésztára, megszórom a szalonnával, egy részét füstölt kolbásszal szoktam. Mehet rá a lilahagyma. Az előmelegített sütőbe tolom, és 40 percig sütöm.
Nem lehet ellenállni neki, nagyon kellmég ízű !!!
Mohának köszönet a jó kis tésztáért!

4 megjegyzés:

  1. Nekem is kell, meg kellmég, ha megkóstolom, mindjárt útra kelek érte:D

    VálaszTörlés
  2. Gyere,barátnőm,időszerű lenne! Nagyon szívesen adnám!:))

    VálaszTörlés
  3. Nem lehet megunni. Imádjuk és iszonyú finom

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta, most ebédeltem, de csorog a nyálam érte. :) Én mindig csak pizzát készítek, pedig szeretjük a vastagabb tésztákat, úgyhogy legközelebb kipróbálom végre a pompost is.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails