2010. május 4., kedd

Resztelt csirkemáj rizi-bizivel


Mint azt előző bejegyzéseimben is említettem nagyon szeretjük a csirkemájat. Egy gyors, de laktató vacsorára készült ez a fogás. Ha sertésmájból készítem,akkor felcsíkozom természetesen, de ez esetben egyben hagytam.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
késhegynyi majoranna
só,bors
olaj
kevés víz
A köret:
1 tasak gyorsrizs/ én szeretem/
1 csomag/200g/ zöldségkeverék
Kevés olajon megfonnyasztom a szálasra vágott hagymát. Az előzőleg alaposan letisztított májat ráteszem a hagymára,és közepes lángon sütni kezdem. Egy félpohár vizet löttyintek alá, hogy kicsit szaftos is legyen. Tekerek rá egy kis borsot, és meg is sózom, ennek a májnak nem árt sülés közben. Folytonos keverés mellett ,közben ellenőrizve az állagát készre pirítom a májat,hagyom,hogy elforrja a folyadékot. Amikor kész, megszórom egy kis majorannával, és nagyon kevés vizet most is öntök hozzá, maradjon azért mártogatáshoz is. Kicsit hagyom rotyogni,majd leveszem a tűzről.
A rizst forrásban levő sós vízbe teszem, utasítás szerint megfőzöm. A zöldségkeveréket kevés vajon megpárolom,de csak félpuhára, majd ízesítem sóval,borssal, egy kis fokhagymát is reszelek bele.
Hamar megvan,és igazán finom.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretjük a resztelt májat. Tényleg rizi-bizivel még nem is ettem

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails