2010. június 10., csütörtök

Brassói aprópecsenye


Végre, vége.!! Mármint a lakásfestésnek, rendetlenségnek. Éppen egy hete kezdődött. Csak két helyiség mennyezete, a fürdő, és a legkisebb helyiség, és a folyosó. A baj csak az volt,hogy a festő fiú munka után tudott jönni, ezért húzódott így el . De most minden ragyog, kész a takarítás. Igaz a mosogépem nyelve lóg, a mienk hasonlóképpen ,annyit dolgoztunk. Azért főztem, készültek képek, majd hozom őket szépen sorban. Most egy finom brassóival jövök, ez is "bármikor"kategória, nagy kedvenc.
Hozzávalók:
50 dkg sertéslapocka
1 fej vöröshagyma
só,bors
fokhagyma
olaj
A klasszikus brassóit nem egészen így készítik, hisz azt egyenesen sütik, de én először egy kicsit szaftosan megpárolom a húst, azután pirítom zsírjára.
A hagymát megdínsztelem az olajon, majd rádobom a husit. kevés vizet öntök alá, és lefedem. Amikor elkezd rotyogni sózom, borsozom. Ha megpuhult, belereszelek három duci gerezd fokhagymát. Ezután nagy lángon kevergetve jól megpirítom .
Sült krumplival tálalom.

7 megjegyzés:

  1. Jöhet, nagyon szeretejük :)

    VálaszTörlés
  2. Brigi, most már csili-vilik vagytok, pihenjetek, megérdemlitek!

    VálaszTörlés
  3. Igazad van Noémi,amúgy sem nagyon tudok mozdulni!:)))) Köszi!

    VálaszTörlés
  4. Küldjél egy kis falatoooooot ! Olyan éhes lettem :)
    Megérdemeltétek ezt az isteni fini ebédet a nagy és sok munka után. Irány a konyhába "pihizni" :)))

    VálaszTörlés
  5. Vikikém,máris repítem! A konyházás meg szüntelen működik!:))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails