2010. június 10., csütörtök
Brassói aprópecsenye
Végre, vége.!! Mármint a lakásfestésnek, rendetlenségnek. Éppen egy hete kezdődött. Csak két helyiség mennyezete, a fürdő, és a legkisebb helyiség, és a folyosó. A baj csak az volt,hogy a festő fiú munka után tudott jönni, ezért húzódott így el . De most minden ragyog, kész a takarítás. Igaz a mosogépem nyelve lóg, a mienk hasonlóképpen ,annyit dolgoztunk. Azért főztem, készültek képek, majd hozom őket szépen sorban. Most egy finom brassóival jövök, ez is "bármikor"kategória, nagy kedvenc.
Hozzávalók:
50 dkg sertéslapocka
1 fej vöröshagyma
só,bors
fokhagyma
olaj
A klasszikus brassóit nem egészen így készítik, hisz azt egyenesen sütik, de én először egy kicsit szaftosan megpárolom a húst, azután pirítom zsírjára.
A hagymát megdínsztelem az olajon, majd rádobom a husit. kevés vizet öntök alá, és lefedem. Amikor elkezd rotyogni sózom, borsozom. Ha megpuhult, belereszelek három duci gerezd fokhagymát. Ezután nagy lángon kevergetve jól megpirítom .
Sült krumplival tálalom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Jöhet, nagyon szeretejük :)
VálaszTörlésIde is, mi is! :)
VálaszTörlésKüldöm lányok!:)
VálaszTörlésBrigi, most már csili-vilik vagytok, pihenjetek, megérdemlitek!
VálaszTörlésIgazad van Noémi,amúgy sem nagyon tudok mozdulni!:)))) Köszi!
VálaszTörlésKüldjél egy kis falatoooooot ! Olyan éhes lettem :)
VálaszTörlésMegérdemeltétek ezt az isteni fini ebédet a nagy és sok munka után. Irány a konyhába "pihizni" :)))
Vikikém,máris repítem! A konyházás meg szüntelen működik!:))
VálaszTörlés