2010. június 19., szombat

Köménymagos kiskiflik


Sokszor sütöm ezt a kiflit, remek vendégváró is lehet . Van amikor egész apróra formázom, de előfordul, mint most is, kicsit nagyobbra hagyom, hogy haladósabb legyen. A sütés előtti napon is meg lehet gyúrni, és másnap kicsit hagyni szobahőn, majd lehet formázni , sütni.
Hozzávalók:
1 dl tej + cukor
2 tojás sárgája
1 kispohár tejföl
30 dkg margarin
60 dkg liszt
1 csapott ek.só
3 dkg élesztő
A cukros tejben felfuttatom az élesztőt. A lisztben elmorzsolom a margarint, hozzáadom a sót is. Mélyedést készítek bele, abba öntöm az élesztős tejet, tejfölt, és a tojássárgákat. Könnyű tésztát gyúrok. 1órát pihentetem. 6 gombócot készítek, de ha kisebbet akarok, akkor természetesen több felé osztom. Kerekre nyújtom, és 8 felé vágom. Feltekerem őket, a tepsire sorakoztatom. Hagyom még 30 percet pihenni, majd lekenem tojással, és megszórom köménymaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm.

Nagyon egyszerű, és finom.

4 megjegyzés:

  1. De szépek! Én olyan amorf kifliket tudok készíteni, hogy ijesztgetni lehet vele a gyerekeket. :D

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails