2010. augusztus 17., kedd

Pizza


Az elmúlt időben úgy voltam, mint a csiga. Egyes megfigyelések szerint nyári álmot alszik az éticsiga. Úgy védekezik a forróság ellen, hogy egyszerűen nem jön ki a házából. Ez az én esetemben nem egészen így volt, mert dolgozni ugyan jártam, de már a pokolba kívántam a nyarat. Akiknek ez a dög meleg jó volt, az vagy fakír, vagy nyakig valamelyik vízben volt. Mert fehér ember ezt már másként nem nagyon tudta elviselni. Mindennap kizsigerelve értem haza, alig néztem tévét ,ide sem ültem napokig ,mert egyszerűen nem volt erőm. Meg kicsit jó is volt száműzni a külvilágot. Biztosan van ezzel így más is. A főzést is a legegyszerűbbre szűkítettem, vagy a fagyóban fellelhető készétel ugrott elő, vagy ilyen egyszerű étkeket készítettünk,mint ez a pizza is.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 egész tojás
2 dl tej
2 ek. olaj
1 tk cukor,só
1 dkg élesztő
Az élesztőt a tejben megfuttatom a cukorral. Mélyedést készítek a lisztben, amit a sóval elkevertem. beleöntöm az élesztőt, és a tojást. Könnyű tésztát dagasztok, az olajat csak a vége felé adom hozzá. A kelesztőtában duplára kelesztem. Ezután kistányér nagyságú köröket nyújtok, és közvéleménykutatok,ki milyen ízt szeretne.
A férjem, aki örök szerelemben él a kenyérlángossal persze, hogy ilyet is kér.

Legyen egy kis sonkás is

A kicsim is hasonlóképpen nyilatkozik, tehát sok diferencia nincs . Egyik variációban pizzakrémel kenem, a másikban tejföllel, és erre pakolom a feltéteket.Azt hiszem örök hálával tarozunk aki feltalálta, mert igen egyszerű, és nincs aki ne szeretné. Ebből a tésztából én fagyasztani is szoktam. Pillanat alatt felenged, és lehet szervírozni félóra alatt.

8 megjegyzés:

 1. nagyon guszta jó sok szalonnával

  VálaszTörlés
 2. -Limara,köszi!:))
  -Úgy biza, Bianka,isteni!!

  VálaszTörlés
 3. Ó kenyérlángos, megértem a férjed! Szóval akkor most a katona éhezik, kifogyott a fagyó:))

  VálaszTörlés
 4. Mohám,utalni is akartam erre,de kicsit fura lett volna. Szegény éhező!:))

  VálaszTörlés
 5. Félve írom le, de én "fakír" vagyok. Dolgoztam én is 34 fokban /bent a melóhelyen volt ennyi /, de azét jó volt utánna otthon sörözni a diófa alatt.
  Még a sütőt is bekapcsoltam elég gyakran.
  Mazochista is vagyok, de szeretek ilyen finomságokat enni, mint a pizzád vagy a kenyérlángos.
  Az élesztett péksütikről nem is beszélve.
  Brigi tarts ki! Már csak a héten lesz ilyen meleg.

  VálaszTörlés
 6. Most én is megenném, de még tart a fogyókúrám. Na majd utána!

  VálaszTörlés
 7. Guszták lettek!
  Nem bírom a csigákat, de teljesen megértem őket. :D

  VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails