2010. június 13., vasárnap

Epres hasáb


Leáldozóban van az eperszezon, a sok eső hamar véget vetett neki. Szerencsére mindig sikerült szabadföldit venni, egy termelőtől. Homokos talajon van az ültetvény, így nagyon jó, hogy nem lepte el a víz. Igaz nem a legolcsóbb, valahogy nem igazán engedett az árakból ez a gyümölcs most.
Nem engedtem, hogy kedvemet szegje a piskótatekercs kudarca, juszt is ilyet szerettem volna,tehát elővettem a jó öreg őzgerincformámat.
A megszokott módon sütöttem 6 tojásból piskótát. 2 dkg cukor, 2,5 dkg liszt x tojások száma .
6 tojás,
12 dkg cukor
20,5 dkg liszt + 2 dkg kakaó
1 tk. sütőpor

Vízszintesen kettévágtam. Kibéleltem folpackkal az őzgerincformát.Az egyik lapot beleigazítottam. Elkészítettem a tölteléket.
6 dl tej
2 tasak eperízű pudingpor
10 dkg vaj
6 ek.porcukor
A pudingot megfőztem, majd amikor már langyos volt hozzáadtam a cukorral kikevert vajat . Összedarabolt epret kevertem még a krémbe.
A krémet eloszlattam a formában lévő tésztán, majd a másik lapból vágtam akkorát, hogy befedje az egészet. Ráterítettem a fóliát, és pár órára hűtőbe tettem. Lehetett volna csokimázat is tenni rá, de annyira türelmetlen volt a közönség, hogy ez most elmaradt. De nem igazán hiányzott, ahogy tapasztaltam.

8 megjegyzés:

  1. Fenséges, nagyon kívánatos

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép kis alagút lett! A piskótába biztos, hogy ilyen kevés liszt és cukor ment?

    VálaszTörlés
  3. Brigi ez fantasztikus! Nem tojásonként kell ennyi liszt meg cukor? Ha már Moha észre vette! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszi Lányok!
    Bocsánat máris javítok,a nagy sietségben rosszul írtam be! Elnézést!

    VálaszTörlés
  5. Ó, gyönyörű!!! Sajnos, már megint 1400-ért láttam az epret, és még csak nem is volt szép...:(((( A legnagyobb kedvencemnek lőttek. Idén nem lesz eperlekvár.

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm szépen !:)
    -Maimoni,az nagyon sok tényleg! Erre azért volt már 600-ért is,no,az is elég borsos még!Nekem lekvárom tavalyról van még.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails