2010. június 1., kedd

Pásztortarhonya


Van úgy, hogy az ember lánya néha kifogy az ötletekből a mindennapi rohanás közepette. Néha szinte egész héten van ügyintéznivaló, ilyenkor jó, ha kéznél vannak az ilyen egyszerű, de teljes értékű, laktató ételek. Nekem ez amolyan "mentőkaja". Előző nap megfőzöm félig a husit ,és vacsira már csak a tarhonyát, krumplit kell belefőzni.
Hozzávalók:
50 dkg sertéshús
1 fej vöröshagyma
olaj
50 dkg burgonya
50 g tarhonya
pirospaprika,só,bors
zöldpaprika
Az olajon megpárolom a hagymát, majd félrehúzva a tűzről hozzákeverem a pirospaprikát. Beleteszem a húst, és annyi vízzel engedem fel, ami éppen ellepi. Megvárom, hogy közepes lángnál felforrjon, ekkor sózom, ízesítem. Vágok pár csík zöldpaprikát, és azt is beleteszem. Amikor a hús már majdnem kész, akkor egyszerre adom hozzá a kis kockákra vágott krumplit, és a tarhonyát. Gyakran keverem, nehogy a tarhonya leégjen. A levét még közben pótolom,mert a tarhonya felszívja mind, ha keveset teszünk hozzá. Savanyúsággal tálalom.

4 megjegyzés:

  1. Már ettem, de még nem készítettem. Nagyon finom

    VálaszTörlés
  2. Hú, ez nagyon jól hangzik! Nem ettem még ilyet, de a lányaim annyira szeretik a tarhonyát, hogy tuti el fogom készíteni nekik. :)

    VálaszTörlés
  3. Tudod mekkorát nyeltem? még jó, hogy nem áthallásos a monitor :) Nagyon szeretem, s jó is hogy eszembe juttattad, mert már kifogytam az ötletekből. Ez hamar napirendre kerül nálam :))

    VálaszTörlés
  4. -Bianka, tényleg fini!

    -Egycsipet,várom a véleményedet!:)

    -Viki,ugye erre felénk gyakori étel,mi is imádjuk.!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails