2010. október 5., kedd

Húsgombócleves


Ha kell egy jó kis gyors húsleves, akkor én ezt választom. Mostanság sok blogon láttam, ezek szerint sokak szeretik, és készítik. Nem kell hozzá sok alapanyag, és tartalmas ételt főzhetünk.
Hozzávalók:
35 dkg sertéslapocka darálva
1 egész tojás
1 púposkanál zsemlemorzsa
2 közepes burgonya
só, őrölt bors
sárgarépa
fehérrépa
petrezsemelyemzöld
zöldborsó
levestészta
olaj
víz
A húst összeállítom. Hozzáadom a tojást, a zsemlemorzsát, a fűszereket. Elteszem kicsit pihenni, érjenek az ízek.

Addig a zöldségeket apró egyforma kockákra vágom, és kevés olajon megdínsztelem , majd éppen egy kicsi vízzel felengedem, tovább főzöm. Nem túl puhára, hiszen a hússal kell még főzni. Amikor szép színe lesz a lének, beleteszem a gombócokat, a kicsi kockákra vágott krumplit és közepes lángon főzöm. 20 perc múlva hozzáadom a borsót, és a levesmetéltet.

Bármikor vevő a család rá, tartalmas, és finom.

3 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails