2010. november 28., vasárnap

Advent


Itt van, elkezdődött. Mint minden évben, most is elkészültek az adventi asztali díszek, és kezdi lelkem is felölteni ünnepi ruháját. Amikor meggyújtom ma este az első gyertyát, megint eszembe jut ,hamarosan milyen szép dolgok jönnek. A készülődés, a családi összejövetel a legszebb ünnepen. És ma is megnyugodtam, hogy jól döntöttünk. Megbeszéltük ugyanis, hogy csakis a legkisebbek kapnak valami szép, áhított ajándékot,mi felnőttek pedig örülünk az örömüknek. Mostanában mindig így van. Látni a boltok roskadozó polcait, a tanácstalanul körüket rovó vásárlókat. Ilyenkor eszembe jut a közhely, miszerint nem is az ajándék a lényeg, hanem az ünnep szelleme, mondanivalója.
Mint megannyiszor, most is megnyugodtam. Én kapom a legszebb ajándékot, amit ember csak kaphat. A megterített asztalnál mindenki ott ül majd, aki nekem valaha fontos volt, és lesz.
Kell ennél szebb ajándék?


Áldott Adventet kívánok mindenkinek!

5 megjegyzés:

 1. Szépek a díszek :)
  Mi is így csináljuk évek óta, a családban a gyerekek kapnak ajándékot, a felnőtteknek sk készítek lekvárt, likőrt, rajzolt mézeseket. Így a készülődés is kellemesebb, meghittebb.

  VálaszTörlés
 2. NAGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉS NAPOT KÍVÁNOK!

  VálaszTörlés
 3. -Garffyka, köszöntelek nálam!:) Igazad van,így sokkal szebb az egész!
  -Ani nagyon köszönöm,puszi!

  VálaszTörlés
 4. Brigi nálunk is már 3-ik éve csak saját készítésű ajándékok lehetnek. A gyerekek kapnak vásárolt ajándékot pluszban.
  Itt kívánok Neked Boldog születésnapot.

  VálaszTörlés
 5. Valika,nagyon köszönöm !:)
  Szerintem is sokkal bensőségeseb az ilyen ünnep!

  VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails