2010. november 27., szombat

Paprikáskrumpli


Nem hiszem, hogy lenne háziasszony, aki legalább egyszer nem főzte volna meg a családjának. Nekem amolyan beugrós kaja, mert ha végképp nincs ötlet, akkor egyből jön a válasz: paprikáskrumpli ! Most takarítás miatt került ez a gyors étek az asztalra.
Hozzávalók:
1 kg krumpli
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 pár virsli
só, szemesbors
pirospaprika
vegeta
olaj
1 egész tojás
1 csapott ek. tejföl
liszt
Az olajon megfuttatom a felszeletelt hagymát, majd félrehúzom a tűzről, és rászórom a paprikát. Beleteszem a karikákra vágott virslit, után a krumplit. Felöntöm annyi vízzel, ami ellepi, és hagyom,hogy felforrjon. Fűszerezem, sóval,vegetával. Amíg fő, elkészítem a galuskát is.
A tojást megmosom, és egy kisebb tálba ütöm. Egy kevés vizet, és a tejfölt hozzáteszem, csipet sóval megszórom. Kikavarom, majd adagolom a lisztet hozzá, míg a kívánt állagot el nem érem. Amikor az ételem majdnem készre főtt, kiskanállal beleszaggatom a galuskát. Hagyom,hogy egyet forrjon, majd amikor a galuskák megfőttek ,elzárom a lángot.

Savanyúsággal tálalom.

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails