2010. szeptember 7., kedd
Ecetes cékla
Végre itt a szezon! Nagyon szeretjük mindannyian,sűrűn készítek. A kicsi lányom előszeretettel kortyolja a levét, volt is riadalom az első pisiláskor! DD
A hozzávalók ügyében igen nehéz a mennyiségeket megadni, mert ez is igen csak ízlés dolga. Magam sem szoktam méregetni, kóstolgatás folytán teszek bele mindent. Inkább csak a módját írom le.
A gumókat alaposan megsíkálom, és annyi vízben ami ellepi felteszem főni. Én szeretem, ha kissé puha, de azért még rágható. Ez nálam bő másfél óra. Ezután kiveszem a vízből, hagyom hűlni, majd leszedem a héját. Karikákra vágom, majd kis kockákra. Egy lábasban felteszek vizet forrni, ebbe teszek sót, cukrot. Amikor kihűlt, ecetet öntök bele köménymagot, és babérlevelet dobok hozzá. Nem flancolok vele, mi egyszerűen így szeretjük.
Beleteszem egy nagy üvegtálba a céklát, és hozzáöntöm a levet. Jól átkeverem, és kicsit hagyom, hogy összeérjenek az ízek. ha kell még ízesítem.
Végül befőttes üvegbe töltöm, és megy a hűtőbe. Nem gyártok egyszerre sokat, jobb ha friss.
Igazi bio csemege, apukám, és apósom is jó sokat termelt, úgy hogy lesz bőven.
Sok módja lehet az elkészítésésnek, de nálunk ezt fogadják el leginkább.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Finom is!
VálaszTörlésNagyon guszta!Én is pontosan így készítem,(tudod a gyökerek,anyukámnak erős kötődése volt vásárhelyhez) mi is nagyon szeretjük!
VálaszTörlésNálunk is sok termett,kifejezetten az én kívánságomra,mert imádom.
VálaszTörlésNagyon szeretem
VálaszTörlésÉn is, én is! Nagyon szeretem a céklasalátát! :))
VálaszTörlés