2010. szeptember 12., vasárnap
Gyros
Legalábbis annak indult. Azután rátaláltam a hűtőben egy pár tortilla lapra, és úgy gondoltam akkor összeházasítom őket. Ezeket a lapokat még boltban vettem, magam nem próbáltam még elkészíteni. Nem sűrűn fordul meg az asztalon, mert a férjem kicsit finrorogva fogyasztja ,szerinte jobb egy szelet friss fehér kenyér. Ennek most híján voltam, így csak sikerült rávennem, és ez lett az ebéd.
Hozzávalók:
5 csirkecombfilé/felső/
olaj, gyros pác
A combokat kicsontozom, és a páccal elkevert olajba forgatom. Ezt legalább 1 éjszaka pácolom,de van amikor több napra is elteszem, semmi baja, jól megpuhul. . Felmelegítek egy serpenyőt, és némi páclével együtt átszedem a húst, így abban sül meg. Közben megsütöm a hozzá való burgonyát is.
Az öntethez:
1 doboz alaposan lecsöpögtetett krémes joghurt
2 gerezd fokhagyma
kicsi fej lilahagyma
1 közepes kígyóuborka reszelve
só,bors
Jelen esetben a tortilla lapokat nem kentem semmivel, ráhalmoztam egy kis saláltát, arra húst, krumplit, meglocsoltam az önettel, szeltem rá paradicsomot, és felhajtottam a széleit.
Jó gyors ebéd volt, én bármikor megenném.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
A pasik már csak ilyenek:) Guszta!
VálaszTörlésJöhet nekem is,bármikor,nagyon jól nez ki.
VálaszTörlésNekem is jöhet bármikor! Nagyon guszta!
VálaszTörlésAz én emberem szerint is jobb egy szelet kenyér,de nekem így vacsora után is jöhet!
VálaszTörlésNagyon finom, kérhetek :)
VálaszTörlésMi is szeretnénk!:-))
VálaszTörlés