2010. október 9., szombat

Mesealmás


Általában ilyenkor őszidőn az első süti, amit almával készítek. Sokáig eláll, bár nem jellemző,hogy árván maradna a tálcán, valaki mindig éppen arra jár..
Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg zsír /margarin/
1 egész tojás
20 dkg cukor
bő fél pohár tejföl
kb. 1 dl tej
csipet só
1 csomag sütőpor
14-16 savanykás alma
fahéj, cukor,vaníliáscukor az almába ízlés szerint
A szíradékot a liszttel eldolgozom , hozzáadom a sót, a sütőport, cukrot elkeverem. Mélyedést készítek, abba ütjöm a tojást, a tejf ölt, és kevés langyos tejet. Könnyű tésztát gyúrok, és ha kell a tejet adagolok még hozzá. 20 percig pihentetem a tésztát, majd 2 gombócba osztom. Zsírozott, morzsás tepsibe símítom a kinyújtott első lapot. Az előzőleg levétől megfőzött , reszelt almát ízesítem , majd a tésztát is megszórom kevés zsemlemorzsával, hogy az esetleges levet felfogja. Az almamasszát eloszlatom a tepsiben, és a másik lapot ráhelyezem. Megszúrkálom a tésztát, és lekenem felvert tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon sül, míg szép piros lesz a teteje.

Felszeletelem , és megszórjuk porcukorral.
Ha megkóstolom, még a falevelet is szívesebben szedem össze.:)

5 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails