2011. január 8., szombat
Újévi lencseleves
Mint az előző posztban írtam, most időben viszatekintek az újévre, és karácsonyra készített ételek, sütik sorára Ahogy sokaknál, nálunk is régi hagyomány, hogy az új esztendő első napján lencselevest fogyasztunk, remélvén, hogy nem szűkölködünk pénz dolgában sem egész évben. Általában -mert szoktam a hétköznapokban is főzni- gulyáslevesként készítem fel, hússal. Most rendhagyó módon, virslivel , így aztán éppen stílusos volt az elmúlt Szilveszterre tekintettel.
Hozzávalók:
kb. 40 dkg lencse
1 pár virsli
olaj,
só, bors
1 nagyobb sárgarépa, fehérrépa, 2 szem burgonya, petrezselyemzöld
pirospaprika
liszt
Az előzőleg beáztatott lencsét átöblítem, majd hideg vízben a megtisztított zöldségekkel együtt felteszem főni. Amikor puhára főttek, vékony rántást teszek rá, és hozzáadom a félkarikákra vágott virslit.
Tejföllel,vagy ecettel szoktunk fogyasztani.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Fincsi, ez is, meg az előző töltött karaj is, megkóstolgattam!
VálaszTörlésJól néz ki Brigi!:)
VálaszTörlésFinom lehetett
VálaszTörlés