2011. január 12., szerda
Karácsonyi vacsora
Sorra kerül végre a karácsonyi menű is.
Már évek hosszú sora óta mindig a sült kacsa a főétel. Természetesen az elmaradhatatlan gyöngytyúk leves után. A madárról bővebben most nem írnék, ITT már található egy bejegyzés. Annyit azért elárulok,hogy most is nagyon finom volt!
Inkább a hozzávaló köretről pár sort. Egy nagyon egyszerű, de annál finomabb kísérőről van szó.
Hozzávalók:
személyenként 2 nagyobb szem krumpli
500 g csiperke gomba
1 kispohár tejföl
2 dl főzőtejszín
baconszalonna csíkok
só,bors
olaj
vöröshagyma
1 csapott ek. liszt
A krumplit héjában félpuhára főzöm. Lehúzom a héját, és óvatosan bevagdosom úgy, hogy az alja egyben maradjon. A gombát nagyobb szeletekre vágom, és az összeaprított hagyma után elkezdem párolni. Kevés húslével dúsítom. Amikor levet ereszt, akkor ízesítem. Amikor készen van, kissé hagyom hűlni. A megpuhult gombákat a krumplik réseibe töltöm. Körbetekerem a szalonnával, és vajjal kikent tűzállótálba ültetem őket.
A gomba megmaradt levét visszateszem a tűzre ,és folamatos keverés mellett a liszttel meghintem. Felengedem a tejszín, és a tejföl keverékével, és kisssé besűrítem. Ízesítem. Ezek után ráöntöm a töltött krumplikra ,és az előmelegített sütőbe tolom. 180-200 fokon addig sütöm, amíg szép színt kap.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hű most de ennék belőle
VálaszTörlésNagyon finom lehetett. Ez tényleg ínycsiklandozó! :))
VálaszTörlésEgyik nap én is hasonló krumplit készítettem, csak én húskrénmmel töltöttem és önálló ételként ettük. Mondhatom, hogy kedvencünk lett.
Mi is kacsát ettünk Karácsony egyik napján.