2011. január 12., szerda

Karácsonyi vacsora


Sorra kerül végre a karácsonyi menű is.
Már évek hosszú sora óta mindig a sült kacsa a főétel. Természetesen az elmaradhatatlan gyöngytyúk leves után. A madárról bővebben most nem írnék, ITT már található egy bejegyzés. Annyit azért elárulok,hogy most is nagyon finom volt!
Inkább a hozzávaló köretről pár sort. Egy nagyon egyszerű, de annál finomabb kísérőről van szó.
Hozzávalók:
személyenként 2 nagyobb szem krumpli
500 g csiperke gomba
1 kispohár tejföl
2 dl főzőtejszín
baconszalonna csíkok
só,bors
olaj
vöröshagyma
1 csapott ek. liszt
A krumplit héjában félpuhára főzöm. Lehúzom a héját, és óvatosan bevagdosom úgy, hogy az alja egyben maradjon. A gombát nagyobb szeletekre vágom, és az összeaprított hagyma után elkezdem párolni. Kevés húslével dúsítom. Amikor levet ereszt, akkor ízesítem. Amikor készen van, kissé hagyom hűlni. A megpuhult gombákat a krumplik réseibe töltöm. Körbetekerem a szalonnával, és vajjal kikent tűzállótálba ültetem őket.
A gomba megmaradt levét visszateszem a tűzre ,és folamatos keverés mellett a liszttel meghintem. Felengedem a tejszín, és a tejföl keverékével, és kisssé besűrítem. Ízesítem. Ezek után ráöntöm a töltött krumplikra ,és az előmelegített sütőbe tolom. 180-200 fokon addig sütöm, amíg szép színt kap.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett. Ez tényleg ínycsiklandozó! :))
    Egyik nap én is hasonló krumplit készítettem, csak én húskrénmmel töltöttem és önálló ételként ettük. Mondhatom, hogy kedvencünk lett.

    Mi is kacsát ettünk Karácsony egyik napján.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails