Igazi kultusza volt ennek a kiflinek egy időben a blogokon,fórumokon. Én is gyakran sütöttem,mert olyan könnyű,és légies a tészta a főzéstől,szinte repül.
A recept Innen van, most úgy írom,ahogy én készítem.
Hozzávalók:
3dl tej
0,5 dl olaj
60 dkg liszt /50 dkg BL-80+ 10dkg fehér tönköly/
1 kk.cukor
2 kk. só
1/2 kocka friss élesztő
A tejet meglangyosítom,és beleteszem a cukrot. Elkeverem,és rászórom az élesztőt. Amikor felfut,beleöntöm a dagasztógép táljába,hozzáadom az olajat,majd a lisztet. A sót kicsit később ,amikor már dolgozik a gép.Jó 15 percet hagyom a gépben,majd kiveszem,kicsit kerekre igazítom,és kelesztőtálban duplára keleszetem.
Annyi darabba vágom,amennyi kiflit szeretnék sodorni.Kis cipókra kerekítem,és letakarva 20 percig magára hagyom.
Hosszúkásra nyújtom,és feltekerem.
A kelesztés vége felé felteszek egy fazékba vizet,egy kis cukorral,közben a sütőt is begyújtom.
Amikor gyöngyözik a víz,belemerítem kb 6-7 másodpercre a kifliket. Ezután a papírral bélelt sütőlapra ültetem őket.A végleges formára próbálom igazítani,ugyanis már nem nagyon lehet a fürdő után mozgatni őket.
Brigi gyönyörűek lettek!
VálaszTörlésSzia Mary,köszönöm!:))
VálaszTörlésBrigikém, mivel emailt nem találtam ahova írhatnék. Itt írom meg, hogy tepsid meg van.
VálaszTörlésEddig csak nézelődtem nálad, de most regisztráltam is.
VálaszTörlésNézz be hozzám légyszíves!
Daisy,szeretettel köszöntelek,és nagyon köszönöm!
VálaszTörlés