2010. július 7., szerda

Milánói makaróni.


Kicsi lányom egyik kedvence. Gyakran kéri, hogy ez legyen az ebéd. Az apukájával szereti egy tányérból falatozni, de csak akkor, ha a sajtot a sütőben rápirítjuk. A ropogós mindig az Ő villájára kerül .
Hozzávalók:
30 dkg darálthús
1 közepes vöröshagyma
1 duci gerezd fokhagyma
só,bors
oreganó
bazsalikom
1 bő ek. paradicsomsűrítmény
olaj
makaróni
sajt
A hagymákat pépesre elegyítem az aprítóban. Az olajon kevergetve megpárolom, majd a húst is ráteszem. Amikor fehéredésig pirult, ízesítem. Hozzáadom a paradícsomot is ,majd a többi fűszert. A tésztát kifőzöm, és beleforgatom a húsba.Megszórom reszelt sajttal, és a sütőben pirosra sütöm.

12 megjegyzés:

  1. A kis ínyenc Tündérke:) Igaza van, az a legfinomabb!

    VálaszTörlés
  2. -Moha,tudják mi a jó!:)

    -Mónika,elhiszem,én is szeretem!:)

    VálaszTörlés
  3. Az enyém is az apját utánozza: telenyomja ketchuppal. :S Ezért aztán mostanában nálunk ilyen csak akkor van, ha apa nincs itthon. :D

    Egyébként isteni, nagyon szeretjük mi is! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól néz ki Brigi. Fiaim szeretik legjobban!:)

    VálaszTörlés
  5. A Milánói makaróni SONKA és GOMBA feltéttel készül!!!!A kicsi lányod ezek szerint a Bolognai spagettit szereti,ahogy olvastam az összetevőket,csak te makaróni tésztával tálalod neki?!?
    Gusztának ,guszta;de illik ismerni,ha már olasz kaját főzöl és be is közlöd a receptet!Azért olasz vendéget ne hívjatok!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Névtelen!
    Lehet,hogy ez nem az eredeti recept,de ezt én egyetlen szóval sem állítottam. És mivel ez az én blogom,feltételezhetem talán,hogy a saját ízlésem szerint levő recepteket közlöm.
    Természetesen tudom,hogy milyen az igazi,de az nem biztos,hogy nekem is ízlik. Tehát úgy alakítom,hogy a kicsi lányom is szeresse.
    Nem akarok egy olasszal sem ezügyben versenyezni,így aztán én ezután is így fogom készíteni.
    Engedelmeddel.

    VálaszTörlés
  7. Bocs,csak azért próbáltam segíteni,mert kicsi lányodnak is fogalmi zavarai lesznek és meglepődik,ha valahol VALÓBAN feltálalják neki a Milánói makarónit.Ha tudod,hogy nem ez az,miért hívod annak:)?!Lehet ,,Makaróni Brigi módra",vagy,,Makaróni bolognai feltéttel",de milánóinak semmiképp sem milánói,mert az a gomba és a sonkától kapta a ,,milánói"jelölést....Tény,hogy a saját honlapod,de leegyszerűsítve ez kb.olyan,mintha a borsófőzeléket babbal készítenéd,mert ti így szeretitek és fölé írnád,hogy borsófőzelék.Persze ez mindaddig nem zavaró, míg fel nem teszed a netre...Tudod, sokan esetleg ebből nézik a receptet és te hiába tudod,hogy ez nem az,ő nem biztos,hogy rájön.... Semmiképp nem akartalak bántani,ezt azért leírnám és biztos vagyok abban is ,hogy szeretsz főzni és finom is,amit csinálsz!:)

    VálaszTörlés
  8. Kedves Névtelen!
    Köszönöm a segítségedet,igyekszem odafigyelni,de ez már így marad. Tudod,azért az is előfordul,hogy valaki pl. a lecsót kolbásszal,hússal,tarhonyával,vagy éppen csak "üresen" készíti,mégis lecsó az is. Nem vitatkozni szeretnék én sem. És valóban szeretek főzni,ez így igaz.
    Köszönöm a a kedvességedet,az utolsó mondat igazán jólesik.:)

    VálaszTörlés
  9. ennek köze sincs a milánoihoz

    VálaszTörlés
  10. Nem értem miért ragaszkodsz a hülyeséghez,miért nem javítod ki az étel nevét bolgnaira ha már egyszer annak a receptjét írtad le.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails