2010. július 28., szerda

Túrós pogácsa


A pogácsa mindig jól jön. Főleg,ha túrós ,finom puha még másnap is. Lehet jövet-menet felkapni belőle. A kicsim különösen szereti, már a munka javát Ő végzi. Inkább ilyesmit egyen, ne valami rusnya chipset. Mondjuk azt nem is fog, amíg rajtam múlik.
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
25 dkg túró
2 dl tejföl
2 egész tojás
1 dl tej+ 1 kockacukor
3 dkg élesztő
1 dkg só/lehet több is ízlés szerint/
A tejben felfuttatom az élesztőt. A késes robotgéppel a lisztet elkeverem a margarinnal, és a sóval. Mélyedést készítek a közepében, ide megy a túró, a tejföl , a tojások, és az élesztős tej. Összegyúrom, és jó 30 percre elteszem pihenni. Majd egy nagy lappá nyújtom, késsel bevagdalom,és szaggatom.Ez a pogácsaszaggató az Anyukámé volt, akkor adta ide, amikor elköltöztem otthonról, azóta másikat használ. Nagyon vigyázok rá, már ősrégi darab. Ez látszik is kissé rajta, de nekem kincset ér....

Most szorgos, szakértő kezekbe került.DD

A pogácsák pedig tepsire

15 percig itt pihentek újra, lekentem őket tojássárgájával, majd előmelegített sütőben 180 fokon sültek készre.

5 megjegyzés:

  1. Jujj, de régen volt nálunk túrós pogácsa! Csodásan néznek ki! :)

    VálaszTörlés
  2. Hm! De guszták, és a pogiszaggatód is édi!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek a pogik,én is legszivesesbben be-be kapnék egy-egy darabot.
    A szaggatd meg nagyon szép.

    VálaszTörlés
  4. Én is készülök pogit sütni de valahogy nem jön össze! Nagyon guszták! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails