2010. november 2., kedd

Csirkehúsos,zöldséges penne


Egyszerű, és gyors . Sietős napokon jó szolgálatot tesz az ember lányának.
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell,vagy felsőcombfilé
1 szál póréhagyma, vagy 3 újhagyma
1 szál sárgarépa
1 kisebb kaliforniai paprika
petrezselyemzöld
150 ml tejszín
1 sekély ek. mustár
só,bors
olaj
1 csomag penne tészta
A húst kisebb kockákra vágom. Az utóbbi időben sokkal jobban szeretem a csirkecombfilét,a mellehúsánál. Szaftosabb, finomabb a végeredmény minden felhasználási területen. Igaz rántani azért szoktam, de azt előző nap beáztatom kicsit fokhagymás tejbe, akkor omlósabb a mellehús.
Tehát a húst kevés olajon fehéredésig sütöm, majd hozzáadom a karikákra vágott hagymát, és kicsit tovább sütöm. A répát , paprikát lereszelem, és azt is rádobom a húsra. A husi által eresztett szaft nem lenne elegendő pici vizet öntök alá még. Fedő alatt hagyom, hogy puhuljanak. Amikor ez megvan, akkor a mustárt hozzákeverem, majd a tejszínt is. Ízesítem,és hagyom,hogy jól besűrűsödjön a lé.
A tésztát sós vízben kifőzöm, és azon melegében összekeverem a hússal. Nem öblítem le ,így jól beszívja a tészta az ízeket. Megszórom petrezselyemzölddel, és tálalom.

Ugye,milyen egyszerű?

3 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails