2010. március 15., hétfő

Hello Kitty Evelinnek


A barátnőm kislányának készült ez a torta,a szülinapját ünneplik. Évek óta én készítem nekik minden alkalomra a tortákat,és majd nem mindig tiramisu ízűt kérnek,ez a kedvenc.Most is így volt.
A recept roppant egyszerű,évekkel ezelőtt találtam valahol a neten,de sajnos már nem is tudom hol. Ezért,ha valaki ráismer,kérem jelezze,és feltétlenül megjelölöm forrásként.
Hozzávalók:
1 doboz 250 g-os mascarpone krémhez:2 db tojás,2 ek.porcukor,1 tasak vaníliáscukor,2dl kávé,kevés tej,1 nagy csomag babapiskóta,rum,vagy rumaroma ízlés szerint,kakaó a szóráshoz.

Szeretek jó minőségű alapanyagokkal dolgozni,nekem a Lidl-ben kapható mascarpone,piskóta nagyon bevált,mindig abból szoktam készíteni. Tudom,nem a legolcsóbb,viszont az íze tökéletes. A piskóta nem ázik agyon,szépen,gusztusosan egyben marad.
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztom. A sárgáját a cukrokkal vízgőz felett jó 6 percig kevergetve sűrűre főzöm . Ezt én nagyon betartom,nem is az állaga miatt,hanem a tojás veszélyessége ürügyén. Sokan idegenkednek a nyers tojástól,úgy én sem tenném bele. De így már nincs bajom.vele.
Ezt kihűtöm,majd hozzákeverem a krémsajtot. A felvert habot is szépen beleforgatom. Ilyenkor szoktam a rumot is beletenni. Illetve általában én aromát használok,mert a kicsim nagyon szereti a misut,és csak így kaphat belőle. A többi mozzanat már a megszokott, a babapiskótákat a kevés tejjel elkevert kávéba mártom,és rétegezve pakolom a krémmel. A tetejére,de lehet közé is, megy a kakaó.
Ha tortát készítek,akkor mindig sütök egy vékony piskóta alapot neki,hogy stabilan álljon.Az első adag krémet arra terítem,utána mindet ugyan úgy megy.Körben fehér papírral kibélelem a formát,amibe rétegezem,így nagyon szépen le tudom húzni,és síma marad az oldala.
Viszont kerül bele zselatin is,hogy szilárdabb. Ez egy óriás torta lett,összesen 1 kg krémsajt ment bele,ehhez adtam 1,5dl vízben 2 púposkanál zselatint. Szokás szerint felmelegítve,majd lehűtve. Gyönyörűen megállt a saját lábán. Azért amikor bontom,buzgón imádkozom ám mindig! Elhasználtam még 2 nagy csomag babapiskótát,csak éppen pár darab maradt ki.
A cica fondantból készült,a virágok szinén. Előzőleg meg lehet csinálni mindet.


Az ünnepeltnek nagyon tetszett,remélem ízlik is majd!
Boldog szülinapot Evike!

7 megjegyzés:

  1. Jól néz ki nagyon ez a torta.Finom is lehet.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lett Brigi! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  3. Brigi,gyonyoruseges,olyan kedves kis torta:)Mindig is szepeket keszitettel.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép a torta,az imádkozás az nagyon ismerős!:-))

    VálaszTörlés
  5. Valik,Kiskukta,Mary,EDó,nagyon köszönöm!
    Andi,köszi,ez már így van néha!:))Bár,ahogy a Te műveidet elnézem,nincs is miért!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon aranyos kis tortát összehoztál:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails