2010. március 21., vasárnap

Kapros túróval töltött csirkemell bacon köntösben.


Ma ez volt az ebédünk a húsleves után. A piacon megláttam egy kis vödörben egy néninél friss kaprot. El sem akartam hinni. azt mondta,egy ládában kelt a konyhájában. Olyan illatos volt,vettem is két csokrot rögtön. Volt itthon friss házitúróm,a csirkemellet már kivettem este,az adott is volt.
Hozzávalók:
1 csirkemell /nekem egy egész csontos volt most itthon/
kb.150 g túró
1 nagyobb csokor kapor
só,bors,baconszalonna
Lebőröztem a pipicicit,kicsontoztam,a hártyát is letisztítottam róla.Enyhén fűszereztem,mert a bacon amúgy is sós. A túrót megsóztam, borsot is tekertem rá. A kaprot jó apróra vágtam,és hozzáadtam. A húst egyben hagytam,egy késsel felszúrtam óvatosan,nehogy kiszakadjon.Egy neylonzacsiba töltöttem a túrót,és belenyomtam a kis zsebbe. Nem kell sok,ne feszüljön.Ezután betekertem a szalonnába .Egy kevés vaj,és olaj hevítése után beletettem a serpenyőbe,és közepes lángon körbepirítottam,hogy szép piros legyen. Öntöttem alá egy kevés húslevest,és lefedtem az edényt jó 15 percre.
Addig elkészítettem a köretet,ami rizi-bizi volt. Megfőztem a rizst,kicsit leöblítettem. A sárgarépát,kis kockákra vágtam, vajon megpároltam,majd hozzáadtam a mirelit borsót,és a kukoricát is. Összekevertem a rizzsel,majd ízesítettem,sóval,borssal,kevés fokhagymával.
A husit pár perc pihenés után felszeltem,ami kicsit nehéz volt a töltelék miatt.
Nagyon kellemes ízhatás lett a végeredmény,szívesen falatoztunk.

5 megjegyzés:

  1. Jól néz ki, megkóstolnám.:))

    VálaszTörlés
  2. Ha van kedved gyere át, van pár kérdésem számodra.

    VálaszTörlés
  3. Brigi kaprost nem kérek, de a torta szeletelőt én is megnézem. Ilyen KELL nekem is.
    Nézz be hozzám légyszíves.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails