2010. február 28., vasárnap

Meggyes piskóta


Szinte minden hétvégén készül valami kis nassolni való nálam. Előtte persze ,amikor kérdőre vonom a kis családom mit ennének a vasárnapi ebéd után ? A válasz egy tanácstalan fejcsóválás. Akkor sorra kérdezem a kedvenceiket,de a bőség zavarában ezután végképp nem tudnak dönteni. Volt már úgy,hogy : jó,akkor ezennel semmi nem készül,majd egy kis keksz is megteszi. Igen ám,de alig,hogy rendet rakok,egyszer csak nyílik a kamraajtó,és "Valamit úúúgy ennénk " felkiáltással kérdően néznek rám. No,éppen ezeket a szavakat megelőzendő,most ez az egyszerű de nagyon finom süti készült. Anyukámtól tanultam.
Hozzávalók:
3 tojás
3 ek.tej
1 kispohár tejföl/175g/
30 dkg liszt
1 tasak sütőpor
180g cukor
1 tasak vaníliáscukor
1 üveg meggybefőtt,vagy kb 1 kg meggy

A tojások sárgáját a cukrokkal kikeverem. Hozzáadom a tejet,ezután jön a tejföl ,közben folytonosan keverem. Amikor síma a massza,akkor adagonként beleöntöm a sütőporos lisztet. Jó sűrű elegyet kapunk. Most következhet a tojáshab,amit először felverek. Óvatosan összeforgatom a tésztával,sütőpapíros tepsibe símítom. Kirakom az előzőleg lecsepegtett meggyszemekkel.

Előmelegített sütőben 180 fokon, lassan, 40 percig sütöm.

Nem nagy adag,nekem van egy egészen kicsi,kb 22x16 cm-es tepsim,abban szoktam sütni,mert így szép magas lesz.
Porcukorral megszórva tálalom.
Azt mondták az érdeklődők,megért egy kamraajtó csapkodást!:)

2 megjegyzés:

  1. Szeretem a meggyes sütiket, maradt még 1 szeletke? Jól néz ki nagyon!

    VálaszTörlés
  2. Brigi nálunk ezt a lányok meggyes szivacsnak becézik.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails