2010. március 3., szerda

Rizses csoki


Régebben gyakran készült ilyen csoki nálunk. Mostanában valahogy feledésbe merült. Itt volt az ideje újra hozzáfogni. Annál is inkább,hogy az én csokiimádó férjem folyton nyúz,hogy valami jó kis házi csokit enne. Felajánlottam neki a sportszeletet,de nem arra volt éhes. Így keresgéltem kicsit,és megtaláltam ezt , ITT. Hasonló van nekem is,most ezt próbáltam ki.
Hozzávalók:
25 dkg tejpor
7 dkg kakaó
50 dkg kockacukor
1.5dl víz
10 dkg vaj
-puffasztott rizs

A tejport,és a kakaót összekevertem. Fontos,hogy jó minőségű kakaót használjunk. Én holland kakaót tettem bele,nagyon finom íze lett. A vízből a cukorral szirupot főztem,és beleöntöttem a kakaós tejport.Jó símára kevertem,és lehúzva a tűzről beledobtam a vajat.Tettem hozzá még puffasztott rizst is. Ezután gyorsan kell dolgozni,azonnal egy zománcos kis tepsibe símítottam.Az igazsághoz tartozik,hogy ki kellett volna kenjem a tepsit vajjal,no,én ezt szépen elfelejtettem. Amikor meg akartuk kóstolni,hát az alja ott maradt a kicsikének, el is kenődtem,mert nem így akartam tálalni a családnak. De nem kellett nagyon szomorkodnom,mert azért egyre fogyott a tepsiből. ki fogom mogyoróval is próbálni.Másnap reggel viszont gyönyörűen ki lehetett szedni. Tehát jobb,ha várunk vele,mert teljesen megszilárdul.
Ha van ideje persze.

Marica,köszi a receptet!

2 megjegyzés:

  1. Jó kis recept, majd én is elkészítem a férjemnek, aki egy igazi csokibolond :).

    VálaszTörlés
  2. Remélem ízleni fog,nekünk nagyon tetszik!:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails